Historisk set

 

Som ventilationsspecialist er det vigtigt at følge med udviklingen hos kunderne. Derfor har KJ Klimateknik også i 2020 lanceret en tagudsugning med en kapacitet på hele 27.100 m3/h. Det er en kapacitetsforøgelse på ikke mindre end 35 %. Udsugningen, med en indvendig diameter på 820 mm, er udstyret med en kraftig, men energivenlig EC-ventilator, model Optivent.

 

Ultimo 2019 får KJ Klimateknik A/S efter 2 års test den biologiske luftrenser BAC 1.0 optaget på Miljøstyrelsens Teknologiliste. Den biologiske luftrenser kan reducere ammoniak med 89 % og lugt med 68 % ved fuld eller delvis luftrensning af staldluften i svinestalde.

 

I foråret 2019 overtager KJ Klimateknik eneforhandlingen af Munters løsninger til det danske fjerkræmarked. Produktporteføljen vil fortsat blive markedsført under det navn, branchen og kunderne kender. Samarbejdet indebærer, at salg og service af Munters løsninger til det danske fjerkræmarked, varetages ene og alene af KJ Klimateknik.

 

Nuværende direktør Allan Pedersen købte KJ Klimateknik A/S og Klima Design ApS i efteråret 2016. Samtidig overtog KJ Klimateknik aktiviteterne fra den mangeårige strategiske samarbejdspartner Klima Design, der rykkede ind i de fælles lokaler i Thorning ved Kjellerup. I sommeren 2017 blev Klima Design formelt fusioneret ind i KJ Klimateknik, der aktuelt beskæftiger 18 medarbejdere.

 

Virksomheden har defineret et komplet og driftssikkert koncept indenfor ventilation og klimaløsninger til husdyrproduktionen, i særdeleshed til svin. Produktion af staldventilation er virksomhedens eget produkt, der udføres i selv-isolerende polyuretan med helstøbte glasfiber-hætter. Styringer og alarmanlæg udvikles og produceres i egen elektronikafdeling. Foderautomater er af egen produktion under mærket ErgoMat.

 

Firmaet er eneforhandlere af italienske Falcon foderanlæg samt af Munters ventilationsprodukter til æg- og fjerkræproducenter.

 

KJ Klimateknik A/S blev grundlagt i 2004, da daværende direktør Kaj Johansen opkøbte firmaet TH Klimateknik i Thorning, der havde eksisteret siden 1988.

 

Selskabet blev i 1996 ændret til et aktieselskab.

 

Kaj Johansen etablerede tilbage i 1989 ”KJ Ventilation”.